HET LOGO

Toen een vriendinnetje tijdens mijn verbouwing in mijn tas keek om er iets uit te pakken kwam ze een van mijn trouwste metgezellen in die tijd tegen; mijn rolmaat. “Mariek!” riep ze, “Dit kan echt niet…als je dan perse zo’n ding mee moet sjouwen moet je op z’n mist ook iets vrouwelijks in je tas hebben! Als balans…”. Sinds die middag had ik heel trouw een potje rode nagellak bij me. Dus toen het zo ver was om het logo te gaan maken wist ik een ding heel zeker; er moest iets roods in het logo van Miss Stone komen. 

Toen ik de eerste opzet van mijn logo kreeg viel mijn oog daarom gelijk op de enige rode variant; een sierlijke, handgeschreven letter. “Misschien is het wel leuk om het echt zelf te schrijven”, dacht ik toen. Maar schrijven met nagellak is waarschijnlijk geen succes…dus dan doen we het met lippenstift, en wel met Chanel (#99) Pirate Red! Al was het alleen maar voor de naam.  

En zo heb ik samen met de designer (Edy) op een terras in Haarlem een heel boek volgeschreven met Miss Stone – tot groot verdriet van al mijn make-up minnende vriendinnen.  Het bleek echter een onmogelijke opgave om van mijnhandschrift een mooi logo te maken, maar de lippenstift strepen zijn gebleven en die maken nu de M en het huisje met het vinkje in het logo. 

Share this post